21 Temmuz 2015 Salı

KIZ BEBEK ODASI İÇİN KAPI SÜSÜ





Kız bebeklerin odalarının kapılarına asabileceğiniz, şirin mi şirin melek ya da peri figürlü kapı süsü yapımı... Bunun için gereken malzemeler şöyle:

- Meleğin saçları için bir çilek renkli ip
- Melek kanatları için ince keçe ve bunu desteklemek için ince ahşap çubuklar
- Kumaş, ip, silikon tabancası ve dolgu malzemesi olarak silikon elyaf.
- Meleğin yüzünü çizmek için boya kalemi.

Meleğin baş kısmını yapmak için kumaşınızdan yaklaşık 6-7 cm. çapında iki daire kesin. Sonra bunları bir yastıkçık olacak şekilde birbirlerine dikin. Sonra bıraktığınız boşluktan dolgu malzemesini sıkıca doldurun. Şimdi kalemle yastıkçığın yüzünü uçan bir kalemle çizin. Sonra çizdiğiniz yerlerden iple geçin ve bebeğin yüzünü oluşturun.

Meleğin gövdesi, kolları ve bacakları içinde kumaşları uygun ölçüde kesip dikin ve içlerini doldurun. Sonra sıcak silikon ile bunları birleştirin.

20 cm uzunluğunda kumaşı bir kenarından teyelleyin. Sonra bunu elbisesi olacak gibi yaptığınız bebeğe giydirin. Bir kurdele ile bebeğin belini sarın. Dantel şeritten bir fiyonk yapın ve bunu da bebeğin elbisesine yapıştırın. 

Kalınca bir ipliği 50 cm uzunluğunda 140-150 sarımlık bir çile haline getirin. Bunu da meleğin saçları olarak kullanın. 

Kız bebek odası için kapı süsü hazır. Şimdi bunu kapıya asabilirsiniz :)


2 yorum:

  1. Merhabalar.. Çok sevimli olmuş. Kızımın doğum günü için 10 adet yaptırmak istesem, sipariş alıyormusunuz ve fiyat nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ama maalesef bu süsü ben hazırlamamıştım :( benim hazırladığım daha farklı süsler var http://cocukokuloncesi.blogspot.com.tr/2015/07/baykus-kap-susugorselli-anlatm.html bunun gibi ama size yardımı dokunabilecek bir blog tanıyorum http://cocukokuloncesi.blogspot.com.tr/2015/07/baykus-kap-susugorselli-anlatm.html belki bu blogda isteklerinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz :)

      Sil