14 Şubat 2015 Cumartesi

ÖZGECAN'IMIZ YANDI!!!


 Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan, 12 Şubat 2015 tarihinde bindiği Mersin Tok firmasına ait minibüsün şoförü, şoförün oğlu ve arkadaşları tarafından tecavüze uğramış ve daha sonra canice yakılarak öldürülmüş ve dereye atılmıştır. Bu olay, kadına yönelik şiddetin ve cinsel istismarın giderek arttığını, kadın cinayetlerinin önlenmesinde yeterli ilerleme kaydedilemediğini ve durumun her geçen gün kötüleştiğini gözler önüne sermektedir. Kadınları toplumun her alanında ikincil hale getiren söylem ve zihniyetlerin politikalarla benimsenmesi bu sorunun temel nedenlerinden biridir. Kadın-erkek eşitliğini sağlamak için bütüncül politikalar üretilmediği sürece, failler caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadıkça ve toplumda yükselen şiddet kültürüne karşı etkili önlemler alınmadıkça bu sorunun çözülemeyeceğine inanıyoruz.

Bu kapsamda:
 1) Özgecan Aslan'a tecavüz edip, yakarak genç yaşta hayatına son veren faillerin, Türk Ceza Kanunu’nun öngördüğü en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını talep ediyoruz. Soruşturmanın ve dava sürecinin şeffaflıkla ve yasalara uygun biçimde yürütülmesini istiyor, benzer olayların tekrar etmemesi için tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz.
 2) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumları; kadınların güçlendirilmesi ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için acil harekete geçmeye, bu süreçte kadın hakları ve kadına yönelik şiddet konularında deneyim sahibi sivil toplum kuruluşlarını dikkate almaya çağırıyoruz.
 3) Kadına yönelik şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW Sözleşmesi başta olmak üzere ilgili uluslararası sözleşmelerin dikkate alınmasını istiyoruz.

 İnsan haklarının en temeli olan yaşama hakkının kadınların elinden alınmasını istemiyoruz! Tecavüzden, şiddetten ölen bir kadın daha istemiyoruz. Siz de bu kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz.
"https://www.change.org/p/%C3%B6zgecan-aslan-a-tecav%C3%BCz-edip-yak%C4%B1p-atan-canilere-en-a%C4%9F%C4%B1r-ceza-yapt%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1-uygulans%C4%B1n" DUYARSIZ KALMA TÜRKİYEM! SENDE OY VER!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder